dillekamille1

Dille en Kamille

Voor al je huis-, tuin- en keukenspullen

Bij Dille en Kamille vind je de mooiste huis-, tuin-, en keukenspullen. Dit bedrijf werd 35 jaar geleden geopend in de Krommestraat, één van de oudste straten van Amersfoort. Dat kan je ook aan dit pand zien, want dit is een mooi, historisch en uniek pand in Amersfoort. Als je tijdens je bezoek naar de authentieke plafondbalk met het kroontje kijkt, zie je symbool van de brouwerij ‘De Kroon’ uit 1663.

Deze brouwerij overleefde de krimp van de bierindustrie in Amersfoort niet. Dat kwam door hoge accijnzen, vervuilde grachten en een slecht bevaarbare Eem. In de steden rondom Amersfoort groeide de bierproductie juist. Daarom moesten kleine bedrijven ruimte maken voor de grote bedrijven, bijvoorbeeld brouwerij De Kroon, brouwerij De Eenhoorn en brouwerij Het Paardje. Maar zo waren er nog meer, waarvan maar drie in 1760 nog waren overgebleven. Waaronder brouwerij de Kroon.

Dit pand is door deze speciale geschiedenis een pracht pand om zeker een keer gaan te bekijken. Daarnaast kan je ook nog eens hele leuke huis-, tuin-, en keukenspullen verkrijgen in deze winkel.

Adres
Krommestraat 36
3811 CC Amersfoort
52.156343, 5.388319