dehof

De Hof

Het centrale plein van Amersfoort

De Hof is de meest centrale en grootste plein van Amersfoort. In 2019 werden er de festivals; Proef Amersfoort, Amersfoort Jazz en Spoffin gehouden.

Proef
Proef Amersfoort wordt alleen vanaf 2020 niet meer op de Hof gehouden en is nog op zoek naar een andere plek in Amersfoort. Proef is een evenement waar allemaal restaurants bijeenkomen en de hapjes die ze serveren in het restaurant in het klein maken, zodat mensen kunnen proeven wat dat restaurant te bieden heeft.

Amersfoort Jazz
Amersfoort Jazz is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op de Hof. Dit is een festival dat vier dagen duurt en waar je geen entree voor hoeft te betalen. De stad is dan vier dagen het podium voor de “World Jazz acts” uit binnen-en buitenland. Er komen 350 artiesten uit ongeveer 20 landen, er worden 80 concerten gehouden op 18 locaties voor ongeveer 8.000 bezoekers. Ook worden er livestreams gemaakt die dan online te volgen zijn, voor als je er niet bij kunt zijn. Is Jazz wat voor jou, dan is Amersfoort Jazz zeker de moeite waard!

Spoffin
Dit is een internationaal festival voor straat- en locatietheater. De Amersfoortse binnenstad wordt gevuld met circus, dans en muziek. Dit is een festival die drie dag duurt, waarbij je kan genieten van theater, dans, muziek en circus. Iedere artiest krijgt hier de kans om te laten zien wat hij of zij kan. Mocht je geïnteresseerd zijn in muziek, dans, theater of circus, dan is dit het perfecte festival. Je vindt het hier allemaal en dan ook nog eens in de buitenlucht.